Kakšna naj bo domena

Kakšna naj bo domena

Pametno je vnaprej pomisliti tudi na možnost zamenjave z drugimi podjetji in na tržno zaščito znamke.  Lahko si boste izbrali neko ključno besedo z eno od domenskih končnic. Lahko pa si tudi zagotovite več domen z istim imenom in več končnicami, kot tudi več domen z vašimi naprimer produkti izdelki in znamkami. 

Sčasoma boste postali uspešni in prepoznavni in lahko se najde nekdo, ki bo želel to izkoristiti in bo registriral isto ključno besedo, vendar z drugo končnico zato velja razmisliti, da zaščitite svoje blagovne znamke in registrirate več domen.

Najmanj, kar se bo zgodilo, je to, da vas bodo uporabniki zamenjevali s tem drugim podjetjem in nevede pristali na njihovi strani namesto na vaši.

Vsekakor je smiselno, da ob registraciji nove domene premislite vse vidike vašega nastopa na trgu na daljši rok in se pred presenečenji zaščitite tako da registrirate isto domeno z več končnicami, registrirate pa tudi domene z nacionalnimi končnicami tistih držav, na katerih trgih nameravate nastopati. V primeru, ko je vaša domena sestavljena iz več besed, pa registrirate tudi različice z vezajem ali brez vezaja. 

Pokličite  in pomagali vam bomo izbrati pravo domeno za vašo dejavnost.